Tandreglering skapar vackrare leenden

Vårt mål är att du ska le oftare. Därför hjälper vi dig med just det: att visa upp ditt allra vackraste leende. Vi använder den senaste tekniken för att flytta tänder hos både barn och vuxna. Och vi skräddarsyr behandlingen efter dina behov och önskemål.

Det finns många olika typer av tandställningar idag, allt från vanlig tandställning, till mer osynliga modeller, allt efter tycke, smak och behov. Just tandställningsbehovet varierar från person till person. En del behöver en avtagbar, medan andra måste ha en fastsittande tandställning, sånt är beroende på vilket bettfel man har. Ibland kan man till och med behöva en kombination av fastsittande och avtagbar, men det är mer ovanligt.

Vi erbjuder fast tandställing enligt Damonsystemet. Önskar man vita fästen har vi keramiska fästen att erbjuda, Damon Clear. Vi erbjuder också aligners, genomskinliga skenor, som ett aternativ till fast tandställning. Vi arbetar med Invisalign och SPARK.

Våra tandställningar

Vanlig tandställning
Genomskinliga keramikfästen
Invisalign

Med vår långa erfarenhet och den senaste tekniken, har vi en stor kunskap och trygga metoder för hur tandregleringen ska utföras. Vi har även ett nära samarbete med protetiker och käkkirurgi om sådana behov finns.

Efter behandling med fastsittande tandställning behövs en fixering av tänderna, så att de kan "växa" fast i sitt nya läge. Vi kan göra detta på olika sätt, men vanligast är att en tråd fästs på baksidan av tänderna i underkäken, och en plastskena – en så kallad Essix i överkäken.

Osynlig tandställning
Vi använder den senaste tekniken med möjlighet till osynlig tandreglering i form av keramiska fästen eller skenor. Vi arbetar med Invisalign och Spark.